- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
清流 (Clear Stream)
Dit mes is met de hand gesmeed door Toshihiro Wakui in Sanjo, Japan. Hij is een meester in zijn vakgebied en vervaardigt elk mes volledig in eigen werkplaats. Deze speciale versie is het resultaat van een samenwerking tussen Wakui San en Japanese Natural Stones. Bij JNS is het mes met de hand geslepen en gepolijst op traditionele Japanse Uchigomori-stenen. Het eindresultaat is een mes met een prachtige afronding en een perfecte fit en finish.
Het mes wordt geleverd met een handvat van luxe Japans Tamamoku-hout en een krop van buffelhoorn. De kanji is met de hand gegraveerd in de tang. Daarom wordt het handvat los geleverd bij het mes. Wil je het mes ontvangen met het handvat bevestigd? Laat het ons weten bij je bestelling, en we zorgen ervoor dat het professioneel wordt vastgezet.
- Gemaakt van Aogami #2 (62-63 Rockwell)
- Hoogwaardig handvat van Tamamoku-hout met een buffelhoorn krop
- Handgesmeed door Toshihiro Wakui in Sanjo, Japan
- Afgerond, geslepen en gepolijst door Japanese Natural Stones
- Zwaarder mes, ideaal voor grote porties groenten
- Wordt geleverd met een stukje Uchigomori Vingersteen om bij te houden
Gyuto
Deze Gyuto is de Japanse versie van een traditioneel Westers chefsmes. Dankzij het lang, brede lemmet, is het geschikt voor alle snijtaken. Te gebruiken met meerdere snijtechnieken en hierdoor ideaal voor vlees, vis, gevogelte, fruit en groenten. Onmisbaar in elke messencollectie.
Carbon/Koolstofstaal
Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.
Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.
Carbon/ Koolstof beschermlagen (Cladding / Sanmai)
Over de kern zijn Nummer lagen zachter carbon/koolstofstaal gevouwen. Deze lagen beschermen het mes en maken het flexibeler, maar kunnen roesten als ze niet goed worden gedroogd.
Damast
Dit mes heeft meerdere lagen staal die het kernstaal beschermen en wat elegantie toevoegen. Het damast is zichtbaar in unieke ontwerpen en patronen op het lemmet, en toont de vaardigheid van de smid.
Kurouchi
De zwarte Kurouchi-afwerking op dit mes geeft het lemmet een rijke textuur die helpt bij het loslaten van voedsel. Let op dat de zwarte kleur na verloop van tijd kan slijten.
Achthoekige Wa Handgreep
Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | JNS Wakui |
Gewicht | 230 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon |
Soort mes | Gyuto, Koksmes |
Staalsoort | Aogami #2 |
Hardheid (Rockwell HRC) | 62 |
Lemmet hoogte | 55.5 mm |
Lemmet afwerking | Damast |
Herkomst staal | Japans |
Lemmet lengte | 240 mm |
Totale lengte | 410 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 3.1 mm |
Lemmet Dikte (midden) | 2.2 mm |
Lemmet Dikte (1cm van punt) | 0.7 mm |
Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |
UPC |
---|