Hout Graveren

hout graveren

Hout is het meest populaire materiaal dat bij ons wordt gegraveerd. Wij hebben het in alle soorten en maten al een keer gegraveerd. Van tapasplanken en usb-sticks tot unieke producten zoals houten brillen. Het voordeel van hout is dat het bij het graveren een donkere kleur krijgt waardoor de gravure goed zichtbaar wordt.


Lettertypes

Hieronder de populairste lettertypes. Deze fonts zijn geoptimaliseerd voor de graveermachine. Heb je zelf een mooi lettertype / font gevonden? Stuur ons dan de font per mail. We zullen dan controleren of het mogelijk is.

voorbeeld van arial font
voorbeeld van georgia font
voorbeeld van Great Vibes font
voorbeeld van Lucida Caligraphy font
voorbeeld van Lucida Handwriting font
voorbeeld van Impact font

Voorbeelden van gravures

Hieronder enkele foto's van de diverse producten die we gegraveerd hebben.

Wat kost het graveren in hout?

De prijs is afhankelijk van wat je wilt graveren en de aantallen. We proberen de prijs van het graveren zo scherp mogelijk te houden. Bij meerdere aantallen zal de prijs per gravure goedkoper worden.

De volgende prijzen gelden alleen wanneer je het product bij ons koopt.

Naam (max 8 cm) € 10,-
Zin € 15,-
Logo € 20,-
Groot formaat afbeelding vanaf € 20,-

Op zoek naar Relatiegeschenken? Dan bieden we scherpere prijzen.
Lees hier meer

Afbeeldingen en logo’s graveren

Wil je een afbeelding laten graveren? Dan ontvangen we het het liefst een vector bestand (dat eindigt met de extensie .eps, .ai, .cdr, .svg of pdf.)

Heb je geen vector bestand? Stuur dan het grootste bestand dat je hebt. We zullen dan proberen deze om te vormen naar een geschikt bestand. Mocht dit niet teveel tijd kosten dan doen we dit zelfs gratis!

houten schrift gegraveerd

Hoe lang duurt het graveren

De meeste opdrachten zijn binnen een werkdag klaar. Zo heb je toch nog op het laatste moment een uniek cadeau.


Bij grotere aantallen zullen we je eerst een tijdindicatie geven maar in veel gevallen is dit binnen enkele dagen gereed

Hoe groot kan er worden gegraveerd?

Het effectieve graveerbereik is 100 x 61 cm. Grotere afmetingen zijn mogelijk maar dan kan niet de gehele afmeting gegraveerd worden.

We laten het hout dan voor een deel uit onze machine steken en graveren dan één kant per keer.

Kan ik mijn eigen product laten graveren?

Nee, dit is in de huidige situatie niet mogelijk. Alleen bij grote opdrachten (meer dan 10) is kunnen we dit voor je regelen. Neem hiervoor eerst contact met ons op.

Hoe werkt laser graveren in hout

We onze professionele Trotec 80 watt laser branden we precies een laagje van het hout weg. Dit verbrand waardoor er een donker gekleurde gravure achterblijft. Dit is normaal ongeveer 1 mm diep.

Vraag een digitale proef aan (vrijblijvend)

Heb je interesse? Stuur dan het bestand samen met je aanvraag via het formulier hieronder. We laten je dan precies weten wat er nodig is en wat de kosten zijn, allemaal geheel vrijblijvend uiteraard.

 

Ben je enthousiast geworden?

Zoek dan snel een mooi product uit in onze webshop en maak er een uniek cadeau van. Uiteraard ben je ook welkom in onze winkel in amsterdam.

Meer inspiratie nodig?

Graveren Homepage Glas graveren Leer graveren Staal graveren