Hout Graveren

hout graveren

Hout is het meest populaire materiaal dat bij ons wordt gegraveerd. Wij hebben het in alle soorten en maten al een keer gegraveerd. Van tapasplanken en usb-sticks tot unieke producten zoals houten brillen. Het voordeel van hout is dat het bij het graveren een donkere kleur krijgt waardoor de gravure goed zichtbaar wordt.

Hoe werkt laser graveren in hout

koksmes graveren in houten handvat

We werken met een professionele Trotec laser van 80 watt. Deze laser brand zeer precies een laagje van het hout weg. Dit verbrand waardoor er een donker gekleurde gravure achterblijft. De diepte is afhankelijk van de instellingen van de machine. Normaal graveren we ongeveer een 1 millimeter diep. Dit is dan voelbaar maar er kan geen vuil nestelen.

Hoe groot kan er worden gegraveerd?

grote platen hout kunnen ook gegraveerd woden

Het effectieve graveerbereik is 100 x 61 cm. Grotere afmetingen zijn mogelijk maar dan kan niet de gehele afmeting gegraveerd worden. We laten het hout dan voor een deel uit onze machine steken en graveren dan één kant per keer.

Lettertypes

Hieronder de populairste lettertypes. Deze fonts zijn geoptimaliseerd voor de graveermachine.

voorbeeld van arial font
voorbeeld van georgia font
voorbeeld van Great Vibes font
voorbeeld van Lucida Caligraphy font
voorbeeld van Lucida Handwriting font
voorbeeld van Impact font

Heb je zelf een mooi lettertype / font gevonden? Stuur ons de naam van de font en we zullen kijken of het mogelijk is. Gebruik daarvoor het volgende formulier.

Kan ik mijn eigen product laten graveren?

Nee, dit is in de huidige situatie niet mogelijk. Alleen bij grote opdrachten (meer dan 10) is dit mogelijk

Wat kost graveren in hout

We proberen de prijs van het graveren zo scherp mogelijk te houden. De prijs is afhankelijk van wat je wilt graveren en de aantallen. Bij meerdere aantallen zal de prijs per gravure goedkoper worden.

Koop je het product bij ons?
Naam (max 8 cm) € 10,-
Zin € 15,-
Logo € 20,-
Groot formaat afbeelding vanaf € 20,-

Relatiegeschenken? Dan bieden we scherpere prijzen.
Klik hier voor meer info

Hoe lang duurt het graveren

De meeste opdrachten zijn dezelfde dag klaar. Zo kun je toch nog op het laatste moment een uniek cadeau kopen voor je vrienden of familie.

Bij grotere aantallen zullen we eerst kijken wat de tijd per gravure is. Maar ook grotere aantallen zijn meestal binnen een paar dagen klaar.

Je kunt op de volgende dagen terecht bij de graveerstudio

Maandag – vrijdag van 09:00 tot 18:00
Zaterdag: van 09:00 tot 17:00

houten snijplank gegraveerd

Afbeeldingen en logo’s graveren

houten schrift gegraveerd

Naast tekst kun je ook afbeeldingen en logo’s laten graveren. Wel is hierbij belangrijk dat het bestand dat je aanlevert van hoge kwaliteit is. Hoe beter de kwaliteit hoe scherper de gravure. Het liefst ontvangen we een vector bestand (dat eindigt met de extensie .eps, .ai, .cdr, .svg of pdf.

Heb je geen vector bestand? Stuur dan het grootste bestand dat je hebt. We zullen dan proberen deze om te vormen naar een geschikt bestand. Mocht dit niet teveel tijd kosten dan doen we dit zelfs gratis!

Vraag een proef aan (vrijblijvend)

Heb je interesse? Stuur dan het bestand samen met je aanvraag via het formulier hieronder. We laten je dan precies weten wat er nodig is en wat de kosten zijn, allemaal geheel vrijblijvend uiteraard.

 

Hebben jullie ook houten producten te koop?

Uiteraard hebben wij ook een groot assortiment aan mooie houten producten die we perfect kunnen graveren. Zo hebben wij een ruime keus aan houten snij- en serveerplanken maar kun je ook bij ons terecht voor theedozen, zakmessen met houten handvat, zout- en pepermolens, messenblokken, magneetstrips, spatels, onderzetters en meer.

Zie hieronder links naar de populairste categorieën in houten producten.

Zout- en pepermolens · Serveerplanken · theedozen · messenblokken · magneetstrips · Snijplanken

Enkele voorbeelden

steel van pan gegraveerd
ikea lamp standaard
Spatels gegraveerd
achterkant van gitaar
kledinghanger
houten speelgoed
laguiole kelnersmes gegraveerd