- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
- Honesuki is een Japans uitbeenmes voor gevogelte en vlees.
- Handgemaakt door een meestersmid
- aogami #2 staal
- 63 Rockwell
- Octagon handvat van rozenhout
Meester Kitaoka San
Kitaoka Shiro is een meestersmid die gespecialiseerd is in traditionele Japanse messen. Al zijn messen zijn eenzijdig geslepen zodat ze de ultieme scherpte hebben. Ondanks de hoge kwaliteit zijn de messen "betaalbaarder” dan van andere messenmakers.
Aogami #2 hoog carbon staal
Dit model is gemaakt van aogami #2 blue papers steel gemaakt. Deze carbonstaal blijft langer scherp dan roestvrijstaal. Daarbij is het iets minder gevoelig voor verkleuring en roest dan de shirogami modellen. Maar blijf het regelmatig goed drogen
Traditioneel handvat van rozenhout
Het handvat is gevormd als een achthoek (octagon) en zorgt voor een goede, comfortabele grip (zelfs bij vochtige handen). Het is gemaakt van rozenhout dat waterbestendig is. Uiteraard mag dit mes Nooit in de vaatwasser.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Muneishi Aogami 2 Iron Damast |
Gewicht | 161 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon |
Soort mes | Uitbeenmes |
Staalsoort | Aogami #2 |
Hardheid (Rockwell HRC) | 63 |
Lemmet afwerking | Damast |
Herkomst staal | Japan |
Lemmet lengte | 150 mm |
Totale lengte | 290 mm |
Lemmet hoogte | 41 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 4.7 mm |
Lemmet Dikte (midden) | 4.0 mm |
Lemmet Dikte (1cm van punt) | 1.2 mm |
Slijpwijze | Eenzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |