Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 89,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 1779
Spaarpunten: 88
info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info
Voordelig carbon mes gemaakt in Tosa, Japan. De Kokugei messen zijn vervaardigd uit puur Aogami #2 koolstofstaal en hebben een donkere Kurouchi afwerking. De lemmeten ogen rustiek, maar de snede is verfijnd. Het handvat is gemaakt van één stuk bubina hout.

  • Aogami #2 Staal
  • 62-63 HRC Rockwell
  • Carbon Sanmai
  • Handvat van Bunbinga
  • Gemaakt in Tosa Japan

Petty

Het Petty mes, de Japanse variant van een Westers schil- of groentemes, heeft een smal lemmet, ideaal voor het snel en nauwkeurig snijden van kleine groenten en fruit. De scherpe punt verhoogt de precisie. Een Petty is onmisbaar in de keuken van elke chef.

Aogami #2

Dit mes is gemaakt van Japans Aogami #2 staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.

Carbon/ Koolstof beschermlagen (Cladding / Sanmai)

Over de kern zijn Nummer lagen zachter carbon/koolstofstaal gevouwen. Deze lagen beschermen het mes en maken het flexibeler, maar kunnen roesten als ze niet goed worden gedroogd.

Carbon/Koolstofstaal

Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.

Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.

Kurouchi

De zwarte Kurouchi-afwerking op dit mes geeft het lemmet een rijke textuur die helpt bij het loslaten van voedsel. Let op dat de zwarte kleur na verloop van tijd kan slijten.

Achthoekige Wa Handgreep

Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Hatsukokoro Sumi Aogami #2
Gewicht 79 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Groentenmes, Petty
Staalsoort Aogami #2
Hardheid (Rockwell HRC) 62
Lemmet hoogte 32 mm
Lemmet afwerking Kurouchi
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 125 mm
Totale lengte 250 mm
Lemmet Dikte (hiel) 3.1 mm
Lemmet Dikte (midden) 1.7 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 1 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Bubinga
Heft lengte 115 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC