- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
De Hado Sumi B1D (Blue 1 Damast) is een meesterwerk, vakkundig gesmeed door Yoshikazu Tanaka en zorgvuldig geslepen door Tadataka Maruyama. Dit prachtig afgewerkte mes trekt de aandacht met zijn unieke damastpatroon en opvallende kurouchi afwerking. Net als bij de andere Hado-series zijn bij dit mes de rug en choil zorgvuldig afgerond en gepolijst voor comfort en esthetiek. Het achthoekige handvat van gerookt eikenhout maakt het elegante design compleet.
- Aogami #1 staal
- Gesmeed door Yoshikazu Tanaka
- 62 HRc Rockwell
- Damast en Kurouchi afwerking geeft het mes karakter en beschermt tegen roest
- Octagon heft van kersenschors
- Mooi afgewerkt met gepolijste rug en lemmet
Gyuto
Deze Gyuto is de Japanse versie van een traditioneel Westers chefsmes. Dankzij het lang, brede lemmet, is het geschikt voor alle snijtaken. Te gebruiken met meerdere snijtechnieken en hierdoor ideaal voor vlees, vis, gevogelte, fruit en groenten. Onmisbaar in elke messencollectie.
Aogami #1
Dit mes is gemaakt van Japans Aogami #1 staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.
Damast
Dit mes heeft meerdere lagen staal die het kernstaal beschermen en wat elegantie toevoegen. Het damast is zichtbaar in unieke ontwerpen en patronen op het lemmet, en toont de vaardigheid van de smid.
Kurouchi
De zwarte Kurouchi-afwerking op dit mes geeft het lemmet een rijke textuur die helpt bij het loslaten van voedsel. Let op dat de zwarte kleur na verloop van tijd kan slijten.
Carbon/ Koolstof beschermlagen (Cladding / Sanmai)
Over de kern zijn Nummer lagen zachter carbon/koolstofstaal gevouwen. Deze lagen beschermen het mes en maken het flexibeler, maar kunnen roesten als ze niet goed worden gedroogd.
Carbon/Koolstofstaal
Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.
Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.
Achthoekige Wa Handgreep
Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Hado Sumi B1D |
Afmeting | 200 mm |
Gewicht | 184 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon |
Soort mes | Gyuto, Koksmes |
Staalsoort | Aogami #1 |
Hardheid (Rockwell HRC) | 62 |
Lemmet hoogte | 52.9 mm |
Lemmet afwerking | Kurouchi |
Herkomst staal | Japans |
Lemmet lengte | 200 mm |
Totale lengte | 355 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 3.1 mm |
Lemmet Dikte (midden) | 2.9 mm |
Lemmet Dikte (1cm van punt) | 0.7 mm |
Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |
UPC |
---|