- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
De Hado Kirisame messenserie belichaamt de elegantie en precisie van Japans vakmanschap. "Kirisame" betekent mistige regen, en dat zie je prachtig terug in het ontwerp van het lemmet. Het bovenste deel van het mes heeft een donkere kuruouchi-afwerking, die doet denken aan dreigende wolken, terwijl het onderste deel overgaat in een mistige structuur, als fijne regen.
Deze messen zijn gemaakt van Shirogami #1 carbonstaal, omsloten door twee lagen roestvrij staal. Zo geniet je van de messcherpe prestaties van carbonstaal, met veel minder onderhoud. Zoals we van Hado mogen verwachten, zijn de rug en de hiel van het mes zorgvuldig gepolijst voor een comfortabele en stevige grip, wat zorgt voor nauwkeurige en veilige hantering.
- Shirogami #1 staal
- 62 HRc Rockwell
- 2 lagen roestvrij staal die de kern beschermen
- Octagon heft van Gebrand eikenhout
- Mooi afgewerkt met gepolijste rug en lemmet
Petty
Het Petty mes, de Japanse variant van een Westers schil- of groentemes, heeft een smal lemmet, ideaal voor het snel en nauwkeurig snijden van kleine groenten en fruit. De scherpe punt verhoogt de precisie. Een Petty is onmisbaar in de keuken van elke chef.
Shirogami Carbon Staal
Dit fijnkorrelige koolstofmes is gemaakt van Japans Shirogami-staal (62 Hrc). Het wordt scherper dan elk ander staal, maar moet na elk gebruik zorgvuldig worden gedroogd. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Er kan een patinalaag op het kernstaal vormen, wat leidt tot verkleuring, maar beschermt tegen roest.
RVS Beschermlagen (Cladding / Sanmai)
RVS beschermlagen werken als een solide, betrouwbare fineer voor je mes. 2 lagen roestvrij staal beschermen het kernstaal, houden het mes in uitstekende staat en zorgen voor flexibiliteit.
Carbon/Koolstofstaal
Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.
Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.
Kurouchi
De zwarte Kurouchi-afwerking op dit mes geeft het lemmet een rijke textuur die helpt bij het loslaten van voedsel. Let op dat de zwarte kleur na verloop van tijd kan slijten.
Achthoekige Wa Handgreep
Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Hado Kirisame |
Gewicht | 87 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon |
Soort mes | Gyuto, Koksmes |
Staalsoort | Shirogami #1 |
Hardheid (Rockwell HRC) | 62 |
Lemmet hoogte | 29.8 mm |
Lemmet afwerking | Kurouchi |
Herkomst staal | Japans |
Lemmet lengte | 145 mm |
Totale lengte | 275 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 2.3 mm |
Lemmet Dikte (midden) | 2.3 mm |
Lemmet Dikte (1cm van punt) | 0.5 mm |
Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |
UPC | 4941019069175 |
---|