Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 389,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 7779
Spaarpunten: 388
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

De Hado Kirisame messenserie belichaamt de elegantie en precisie van Japans vakmanschap. "Kirisame" betekent mistige regen, en dat zie je prachtig terug in het ontwerp van het lemmet. Het bovenste deel van het mes heeft een donkere kuruouchi-afwerking, die doet denken aan dreigende wolken, terwijl het onderste deel overgaat in een mistige structuur, als fijne regen.

Deze messen zijn gemaakt van Shirogami #1 carbonstaal, omsloten door twee lagen roestvrij staal. Zo geniet je van de messcherpe prestaties van carbonstaal, met veel minder onderhoud. Zoals we van Hado mogen verwachten, zijn de rug en de hiel van het mes zorgvuldig gepolijst voor een comfortabele en stevige grip, wat zorgt voor nauwkeurige en veilige hantering.

  • Shirogami #1 staal
  • 62 HRc Rockwell
  • 2 lagen roestvrij staal die de kern beschermen
  • Octagon heft van Gebrand eikenhout
  • Mooi afgewerkt met gepolijste rug en lemmet

Gyuto

Deze Gyuto is de Japanse versie van een traditioneel Westers chefsmes. Dankzij het lang, brede lemmet, is het geschikt voor alle snijtaken. Te gebruiken met meerdere snijtechnieken en hierdoor ideaal voor vlees, vis, gevogelte, fruit en groenten. Onmisbaar in elke messencollectie.

Shirogami Carbon Staal

Dit fijnkorrelige koolstofmes is gemaakt van Japans Shirogami-staal (62 Hrc). Het wordt scherper dan elk ander staal, maar moet na elk gebruik zorgvuldig worden gedroogd. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Er kan een patinalaag op het kernstaal vormen, wat leidt tot verkleuring, maar beschermt tegen roest.

RVS Beschermlagen (Cladding / Sanmai)

RVS beschermlagen werken als een solide, betrouwbare fineer voor je mes. 2 lagen roestvrij staal beschermen het kernstaal, houden het mes in uitstekende staat en zorgen voor flexibiliteit.

Carbon/Koolstofstaal

Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.

Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.

Kurouchi

De zwarte Kurouchi-afwerking op dit mes geeft het lemmet een rijke textuur die helpt bij het loslaten van voedsel. Let op dat de zwarte kleur na verloop van tijd kan slijten.

Achthoekige Wa Handgreep

Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Hado Kirisame
Gewicht 185 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Gyuto, Koksmes
Staalsoort Shirogami #1
Hardheid (Rockwell HRC) 62
Lemmet hoogte 47.5 mm
Lemmet afwerking Kurouchi
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 200 mm
Totale lengte 355 mm
Lemmet Dikte (hiel) 3.1 mm
Lemmet Dikte (midden) 2.8 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.5 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Eikenhout
Heft lengte 140 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC 4941019069199