Graveren en Personaliseren

Graveren van staal, glas, hout en leer

Je kunt bij ons terecht voor het graveren van allerlei producten. Zo kun je een cadeau nog persoonlijker maken of je eigen product nog unieker. Met onze 2 graveermachines kunnen we bijna elk materiaal graveren. Zo graveren wij dagelijks producten van hout, staal, bamboe, kunststof en zelfs glas.

Diamantpunt graveermachine

de gravograph graveermachine

Er zijn bij ons 2 manieren om iets te laten graveren. De eerste is met een diamantpunt. Deze graveermachine gebruiken we alleen voor het graveren van staal. Het voordeel van het graveren met een diamantpunt is dat de gravure zeer precies geplaatst kan worden. Omdat de gravure in het staal wordt gekerfd zal deze er altijd in blijven zitten.

Populairste producten zijn: messen, zakmessen, kelnersmessen, kaasschaven en bestek.

Leer hier meer over de puntgraveermachine

 

laser graveermachine

 

onze lasergraveermachine de speedy 300

Naast de diamantpunt graveermachine hebben we ook een laser graveermachine. Met een laser wordt er een laagje van het materiaal weggebrand. Zo kun je hout en kunststof heel precies graveren. De laser kan echter geen staal wegbranden.

Bij het graveren van staal wordt gebruik gemaakt van laser markering. Dit werkt door een laagje markerings materiaal op het staal te spuiten. Hier gaat de laser de gravure op tekenen en door een natuurkundig en chemisch proces zal het hierdoor met het staal binden.

Het voordeel hiervan is dat het duidelijker zichtbaar is dan bij de kerving met een diamantpunt omdat het ingekleurd is (alleen in het zwart). Echter zal dit na jaren gebruik minder zichtbaar worden.

Populairste producten zijn: Snijplanken, Dopper waterflessen, Victorinox zakmessen en glaswerk.

Leer hier meer over de lasermachine

Snelle levering

Aangezien beide machines in onze winkel in Amsterdam staan kunnen wij opdrachten vaak dezelfde dag al klaar hebben. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de oplage. Wil je dus een groter aantal producten laten graveren neem dan contact met ons op zodat we precies kunnen vertellen hoelang we er mee bezig zijn.

Kan ik alles aanleveren?

We graveren meestal een naam, datum of een persoonlijke tekst. Uiteraard is het ook mogelijk om een logo, tekening of plaatje te graveren. Hiervoor is het wel belangrijk dat wij dit aangeleverd krijgen in de hoogst mogelijke kwaliteit/resolutie.

Het liefst krijgen wij bestanden als een .eps, .pdf of .ai (compatibel met oudere versies) bestand aangeleverd. Is dit niet mogelijk dan is een .jpg of een ander bestand ook goed. Wij zullen de bestanden altijd eerst controleren op kwaliteit en waar nodig optimaliseren.

Eigen risico
Het graveren gebeurt altijd op eigen risico. Hoewel er bijna nooit wat fout gaat, kunnen wij niet van tevoren garanderen dat het materiaal wat gegraveerd dient te worden ook goed te graveren valt. 

Heb je nog vragen?

Wil je persoonlijk contact over het graveren? Neem dan contact met ons op via 020-6122824 of info@meesterslijpers.nl. Overdag kunt u ook met ons chatten door rechtsonder op de groene "Chat met ons" knop te drukken.

Bekijk hier enkele voorbeelden · Informatie over relatiegeschenken

Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.