Graveren met Diamantpunt

diamantpunt graveermachine met de gravograph is400

Voor het graveren van kinderbestek, messen en andere producten van staal hebben wij een Gravograph IS400IQ machine staan. Deze machine wordt met de computer aangestuurd en is in staat zeer precies te graveren.

Het graveren gebeurd met een diamantpunt waarmee in het staal wordt gekerfd. Doordat de punt heel scherp is geslepen gebeurd dit heel precies en subtiel. Zo is het mogelijk om kleine details perfect te graveren.

Met deze graveermachine kunnen we dus direct in staal graveren. Zo kun je bijvoorbeeld een bestekje laten graveren met naam en datum of een mes met het logo van je bedrijf / vereniging. Zo maak je een leuk product nog specialer.

Keuze uit lettertypes

Er kan standaard gekozen worden uit 6 verschillende lettertypes. Deze fonts zijn speciaal aangepast voor de graveermachine waardoor er sommige met een enkele lijn gegraveerd kunnen worden.

lettertype keuze

Heb je een favoriet font wat je liever gegraveerd wilt hebben? Dat is met deze graveerwijze niet mogelijk. Bij de lasergraveer techniek is dat wel mogelijk.

Moeilijke vormen

Omdat de producten geklemd worden in de machine zijn niet alle maten en vormen geschikt. Belangrijk is dat het product rechte stukken in zich heeft zodat wij hierop kunnen klemmen. Ronde en bolle vormen zijn bij deze machine niet te klemmen.

Snelheid

De snelheid waarmee gegraveerd wordt is afhankelijk van het ontwerp en de grootte van het te graveren gebied. De graveermachine is echter erg snel waardoor we grotere aantallen toch snel kunnen verwerken.

Enkele graveer voorbeelden

Hieronder enkele voorbeelden van producten die gegraveerd zijn met de diamantpunt graveermachine. Al deze producten zijn uiteraard bij ons te koop.