Global Sai Messen: Deze serie is niet meer leverbaar

De nieuwste generatie Global messen

Global is al jaren het bekendste Japanse messenmerk. Geliefd bij de kok thuis maar ook in de horeca. Al meer dan 25 jaar hadden ze de classic serie, maar nu is het tijd voor een complete nieuwe serie. De Sai is gemaakt voor de professionele kok en enthousiaste (thuis)kok. Gemaakt van harder staal, zodat het mes nog langer scherp blijft. En met een ergonomisch handvat dat langer is en een duimgreep heeft. Dit in een compleet stoer nieuw uiterlijk die kracht uitstraalt. Bekijk de collectie of lees hieronder meer over wat deze messen zo goed maakt.

>Het lemmet van de Global messen

Het lemmet is gemaakt van het unieke gepatenteerde Cromova 18 staal dat gehard is tot 58-59 HRC Rockwell. Dit staal is harder dan de klassieke serie. Deze kan extra scherp geslepen worden en houdt deze scherpte ook langer. Om het mes te beschermen en flexibeler te maken zijn er 2 lagen SUS-410 staal om heen gevouwd. Hierdoor is het minder breuk gevoelig en beter bestand tegen roest en corrosie.

Het lemmet is bewerkt met een hamerslag. Dit geeft het een uniek uiterlijk en de kuiltjes geven het lemmet een anti-kleeffunctie. Hierdoor blijft bij het snijden en hakken je groenten en fruit minder plakken.

Keihard staal met een hamerslag afwerking

Het heft

De Global SAI messen hebben een langer heft dat tijdens de fabricage wordt gevuld met zeezand. Hierdoor zijn ze wat zwaarder van gewicht en hebben ze een zo goed mogelijke balans.

Tussen het heft en het lemmet is een duimgreep geplaatst die ervoor zorgt dat je bij het snijden een goede grip hebt, ook als je wat meer kracht moet zetten. Deze aanpassingen aan het heft zorgen voor een fantastische snij ervaring waarbij zelfs langdurig snijden prettig is.

Extra lang handvat dat gevuld is met zand

Vergelijking tussen de Global SAI en de Global G messen

Voordelen van de Global SAI tegenover de normale Global messen

  • Harder staal 58-59 HRC Rockwell (dus langer scherp)
  • Voedsel blijft minder plakken (dankzij de hamerslag)
  • Langer en zwaarder heft (voor betere balans)
  • Beter en stevigere grip dankzij duimgreep (dus ergonomischer)
  • Beter beschermd tegen roest

De complete serie Global Sai messen is bij ons verkrijgbaar


Bekijk hier de complete Global Sai messen collectie