Global Messen Informatie

Global messen behoren al jaren tot de meest verkochte Japanse messen. Ze zijn geliefd bij zowel de thuiskok als in de horeca. De messenserie is ontworpen door Komin Yamada en in 1985 geregistreerd door Yoshikin. Sindsdien hebben ze vele prijzen gewonnen voor het design en de snijeigenschappen.

Je kunt bij ons terecht voor alle series van Global. Mis je een mes of een tool? Neem contact met ons op. We gaan ons best doen om het voor je te regelen.

Kuiltje zorgen voor een goede grip

Uniek design Global messen

Het unieke design van een Global mes is vooral te herkennen aan het bijzondere heft met kuiltjes motief. Dit bijzondere design, waarbij het mes uit een geheel lijkt te bestaan, zorgt voor een goede grip (zelfs met natte handen). De messen zijn niet alleen mooi vormgegeven, maar ze zijn ook perfect in balans gebracht. Ze liggen lekker in de hand en zorgen voor een optimaal snijgemak zodat je kan blijven snijden zonder dat dit vermoeiend is.

De Global G en GS serie hebben holle handvatten die gevuld zijn met zand, zo hebben deze een goede balans en zijn ze toch licht. De GF en GFS serie zijn van gesmeed staal en hebben een langer handvat. Hierdoor zijn de messen uit deze serie wat zwaarder. Ideaal voor grote handen of voor koks die van zware messen houden.

vlijmscherp Japans staal geslepen op scherp hoek

Japanse scherpte

Het lemmet is gemaakt van het uniek gepatenteerde Chromova 18 roestvrij staal dat gehard is tot 56-58 HRC Rockwell. (CHROmova)staat voor het hoge Chroom (18%) gehalte in het mes dat ervoor zorgt dat het mes niet roest. (chroMOva) staat voor Molybdenum en (chromoVA) staat voor vanadium. Deze hardheid zorgt ervoor dat de messen onder een scherpere hoek geslepen kunnen worden en ook langer scherper blijven.

Alle Global messen worden onder een hoek van 17 graden geslepen. Dit is een kleinere hoek dan de gemiddelde Europese messen die meestal onder een hoek van 20 graden worden geslepen. Hierdoor is het mes nog scherper en kan er, mede doordat het ook dunner is, mooier gesneden worden

bekroond design

Alle Global Messen bij ons verkrijgbaar

We hebben alle Global messen series vrijwel compleet op voorraad. De messen zijn ingedeeld in 4 series. De G-serie is de standaard messen serie en de GS zijn de kleinere messen (zoals een groentemesje). De GF- en GFS-series zijn gesmede messen. Deze zijn speciaal gemaakt voor de Europese markt waar we gewend zijn aan de wat zwaardere messen. Ook is het handvat langer voor een betere grip en ergonomie.

Alle delen van een Global messen

Gratis messen graveren voor een uniek en persoonlijk Global mes

Heb je het ideale mes voor jezelf (of als cadeau) gevonden? Maak het dan extra persoonlijk door het te laten ingraveren. Dit doen we geheel gratis en gebeurt op dezelfde dag, waardoor het de levertijd niet beïnvloedt.

Bekijk alle Global messen