Op voorraad
Gratis bezorgd
€ 309,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 6179
Spaarpunten: 308
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

Gihei is een messenfabriek in Sanjo, Japan dat sinds 1928 messen maakt. Atsushi Hosokawa is de 2de generatie smid die nu de messen smeed. Deze serie is gesmeed van Aogami Super carbon staal dat beschermd wordt door twee lagen roestvrijstaal met een nashiji afwerking. Het mes heeft de bekende, stevige rug die dun afloopt in een distal taper. Hierdoor is het mes sterk en een echt werkpaard.

Het zelkova handvat heeft een krop van hoorn wat het mes de klasse geeft die het verdient.

  • Aogami Super
  • Roestvrij beschermlagen
  • Zelkova handvat met hoorn
  • Nashiji afwerking

Gyuto

Deze Gyuto is de Japanse versie van een traditioneel Westers chefsmes. Dankzij het lang, brede lemmet, is het geschikt voor alle snijtaken. Te gebruiken met meerdere snijtechnieken en hierdoor ideaal voor vlees, vis, gevogelte, fruit en groenten. Onmisbaar in elke messencollectie.

Aogami Super Carbon

Dit mes is gemaakt van Japans Aogami Super staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.

RVS Beschermlagen (Cladding / Sanmai)

RVS beschermlagen werken als een solide, betrouwbare fineer voor je mes. NUMMER lagen roestvrij staal beschermen het kernstaal, houden het mes in uitstekende staat en zorgen voor flexibiliteit.

Carbon/Koolstofstaal

Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.

Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.

Nashiji

Een Nashiji afwerking, vernoemd naar de huid van een Japanse peer, biedt een ruwe textuur die helpt voorkomen dat voedsel blijft plakken.

Achthoekige Wa Handgreep

Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen. De krop van hoorn biedt extra bescherming tegen splijten en slijtage.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Gihei Aogami Super
Gewicht 203 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Koksmes
Staalsoort Aogami Super
Lemmet afwerking Nashiji
Herkomst staal Japan
Lemmet lengte 210 mm
Totale lengte 365 mm
Lemmet hoogte 49 mm
Lemmet Dikte (hiel) 3.8 mm
Lemmet Dikte (midden) 2.2 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 1 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Zelkova met Hoorn
Heft lengte 137 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig