- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
Gihei is een messenfabriek in Sanjo, Japan dat sinds 1928 messen maakt. Atsushi Hosokawa is de 2de generatie smid die nu de messen smeed. Deze serie is gesmeed van Aogami Super carbon staal dat beschermd wordt door twee lagen roestvrijstaal met een nashiji afwerking. Het mes heeft de bekende, stevige rug die dun afloopt in een distal taper. Hierdoor is het mes sterk en een echt werkpaard.
Het zelkova handvat heeft een krop van hoorn wat het mes de klasse geeft die het verdient.
- Aogami Super
- Roestvrij beschermlagen
- Zelkova handvat met hoorn
- Nashiji afwerking
Gyuto
Deze Gyuto is de Japanse versie van een traditioneel Westers chefsmes. Dankzij het lang, brede lemmet, is het geschikt voor alle snijtaken. Te gebruiken met meerdere snijtechnieken en hierdoor ideaal voor vlees, vis, gevogelte, fruit en groenten. Onmisbaar in elke messencollectie.
Aogami Super Carbon
Dit mes is gemaakt van Japans Aogami Super staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.
RVS Beschermlagen (Cladding / Sanmai)
RVS beschermlagen werken als een solide, betrouwbare fineer voor je mes. NUMMER lagen roestvrij staal beschermen het kernstaal, houden het mes in uitstekende staat en zorgen voor flexibiliteit.
Carbon/Koolstofstaal
Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.
Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.
Nashiji
Een Nashiji afwerking, vernoemd naar de huid van een Japanse peer, biedt een ruwe textuur die helpt voorkomen dat voedsel blijft plakken.
Achthoekige Wa Handgreep
Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen. De krop van hoorn biedt extra bescherming tegen splijten en slijtage.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Gihei Aogami Super |
Gewicht | 203 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon |
Soort mes | Koksmes |
Staalsoort | Aogami Super |
Lemmet afwerking | Nashiji |
Herkomst staal | Japan |
Lemmet lengte | 210 mm |
Totale lengte | 365 mm |
Lemmet hoogte | 49 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 3.8 mm |
Lemmet Dikte (midden) | 2.2 mm |
Lemmet Dikte (1cm van punt) | 1 mm |
Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |