Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 399,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 7980
Spaarpunten: 399
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

Fujiwara koksmes met Shirogami kern

De messen van Fujiwara zijn berucht. Het zijn waarschijnlijk de scherpste messen ter wereld. Het shirogami staal (white carbon steel) behoort normaal al tot één van de allermooiste staalsoorten. Maar Fujiwara smeedt het staal naar het hoogste niveau.

De nashiji serie mist de vingerkoof die de Maboroshi series wel heeft. Wel heeft het mes een Nashiji afwerking (Japans voor perenhuid) wat ervoor zorgt dat voedsel minder blijft plakken. Een mooie instapserie van Fujiwara met een Japans heft

#1 Shirogami White Carbon steel

De kern van het mes is gemaakt van shirogami staal dat gehard is tot 64-65 rockwell. Aangezien het carbon staal is zul je het mes goed moeten onderhouden en drogen  aangezien het mes kan gaan roesten. Over het shirogami staal zijn 2 lagen zachter rvs staal gevouwen die ervoor zorgen dat de rest van het lemmet niet kan roesten. Hierdoor is het mes makkelijk in onderhoud dan normale carbon messen.

 

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Fujiwara Maboroshi
Gewicht 200 gram
Details Mes
Staal Type Carbon Stainless Clad
Soort mes Gyuto, Koksmes
Staalsoort Shirogami
Hardheid (Rockwell HRC) 65
Lemmet afwerking Tsuchime
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 240 mm
Totale lengte 396 mm
Lemmet hoogte 54 mm
Lemmet Dikte (hiel) 3.3 mm
Lemmet Dikte (midden) 2.4 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 1 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Pakkahout
Heft lengte 143 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig