- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
Fujiwara koksmes met Shirogami kern
De messen van Fujiwara zijn berucht. Het zijn waarschijnlijk de scherpste messen ter wereld. Het shirogami staal (white carbon steel) behoort normaal al tot één van de allermooiste staalsoorten. Maar Fujiwara smeedt het staal naar het hoogste niveau.
De nashiji serie mist de vingerkoof die de Maboroshi series wel heeft. Wel heeft het mes een Nashiji afwerking (Japans voor perenhuid) wat ervoor zorgt dat voedsel minder blijft plakken. Een mooie instapserie van Fujiwara met een Japans heft
#1 Shirogami White Carbon steel
De kern van het mes is gemaakt van shirogami staal dat gehard is tot 64-65 rockwell. Aangezien het carbon staal is zul je het mes goed moeten onderhouden en drogen aangezien het mes kan gaan roesten. Over het shirogami staal zijn 2 lagen zachter rvs staal gevouwen die ervoor zorgen dat de rest van het lemmet niet kan roesten. Hierdoor is het mes makkelijk in onderhoud dan normale carbon messen.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Fujiwara Maboroshi |
Gewicht | 200 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon Stainless Clad |
Soort mes | Gyuto, Koksmes |
Staalsoort | Shirogami |
Hardheid (Rockwell HRC) | 65 |
Lemmet afwerking | Tsuchime |
Herkomst staal | Japans |
Lemmet lengte | 240 mm |
Totale lengte | 396 mm |
Lemmet hoogte | 54 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 3.3 mm |
Lemmet Dikte (midden) | 2.4 mm |
Lemmet Dikte (1cm van punt) | 1 mm |
Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |