- Free shipping (in the Netherlands)
- Ordered before 17:00 (weekdays)? Shipped the same day (NL & BE)
- We ship worldwide See info & prices
- 30 day return policy
- Safe payment with: Paypal and Creditcard
- Pay later: after 14 days in the Netherlands
Japanse santoku voor een wel heel scherpe prijs.
Ideaal voor een beginnende (thuis)kok die een Japans mes wilt voor schappelijke prijs
De VG-1 gyuto wordt gemaakt in Echizen Japan door Masutani san. Masutani is 73 jaar oud en maakt al 58 jaar messen. Samen met zijn leerlingen probeert hij constant met nieuwe technieken zijn messen nog betaalbaarder op de markt te brengen. Zijn doel; in elke keuken een goed scherp mes dat het bereiden van eten makkelijker en leuker maakt.
Het harde VG-1 staal wordt beschermd door 2 lagen zachter staal. Zo is het mes flexibeler en beschermt tegen roest. Als laatste stap heeft het mes een bewerking met kiezen ondergaan. De gleufjes die hierdoor op het lemmet zitten zorgen ervoor dat er minder blijft plakken tijdens het snijden.
Het handvat van rozenhout heeft een westerse vormgeving en voelt gelijk vertrouwd aan. De halve tang is aan de onderkant niet zichtbaar waardoor je deze niet voelt wanneer je het mes vastpakt. Tussen het handvat en het lemmet zit een krop van roestvrij staal.
De Masutani messen blinken uit in kwaliteit / prijs verhouding. Hoewel er in de VG-1 serie maar 3 messen zijn vinden we deze serie een absolute aanrader.
Pluspunten
- Komt scherp uit de doos
- Goede prijs / kwaliteit verhouding
- Mooi afgewerkt handvat
- 60 HRC rockwell
Minpunten
- Iets minder mooi afgewerkt aan de onderkant van de krop
- Handvat is niet heel lang (minder geschikt voor grote handen)
- Iets gevoeliger voor roest dan VG-10 messen
- Kleine serie met maar een paar modellen
Specification
Product Details | |
Type | Knife |
Category | Knives |
Series | Masutani |
Weight | 136 grams |
Details Blade | |
Steel Type | Stainless steel |
Type of knife | Santoku |
Steel grade | VG-1 |
Hardness(Rockwell HRC) | 60 |
Blade height | 47 mm |
Blade finish | Nashiji |
Origin of steel | Japanese |
Blade length | 170 mm |
Total length | 295 mm |
Blade Thickness (heel) | 1.7 mm |
Blade Thickness (centre) | 1.7 mm |
Blade Thickness (1cm from tip) | 0.7 mm |
Sharpening | Double Bevel |
View More |
UPC |
---|