In Stock
Free shipping
€ 99.00
  • Free shipping (in the Netherlands)
Price in reward points: 1980
Reward Points: 99
more info
Font Preview
-
+
  • Ordered before 17:00 (weekdays)? Shipped the same day (NL & BE)
  • We ship worldwide See info & prices
  • 30 day return policy
  • Safe payment with: Paypal and Creditcard
  • Pay later: after 14 days in the Netherlands

Japanse santoku voor een wel heel scherpe prijs.

Ideaal voor een beginnende (thuis)kok die een Japans mes wilt voor schappelijke prijs

De VG-1 gyuto wordt gemaakt in Echizen Japan door Masutani san. Masutani is 73 jaar oud en maakt al 58 jaar messen. Samen met zijn leerlingen probeert hij constant met nieuwe technieken zijn messen nog betaalbaarder op de markt te brengen. Zijn doel; in elke keuken een goed scherp mes dat het bereiden van eten makkelijker en leuker maakt.

Het harde VG-1 staal wordt beschermd door 2 lagen zachter staal. Zo is het mes flexibeler en beschermt tegen roest. Als laatste stap heeft het mes een bewerking met kiezen ondergaan.  De gleufjes die hierdoor op het lemmet zitten zorgen ervoor dat er minder blijft plakken tijdens het snijden.

Het handvat van rozenhout heeft een westerse vormgeving en voelt gelijk vertrouwd aan. De halve tang is aan de onderkant niet zichtbaar waardoor je deze niet voelt wanneer je het mes vastpakt. Tussen het handvat en het lemmet zit een krop van roestvrij staal.

De Masutani messen blinken uit in kwaliteit / prijs verhouding. Hoewel er in de VG-1 serie maar 3 messen zijn vinden we deze serie een absolute aanrader.
Pluspunten

  • Komt scherp uit de doos
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Mooi afgewerkt handvat
  • 60 HRC rockwell

Minpunten

  • Iets minder mooi afgewerkt aan de onderkant van de krop
  • Handvat is niet heel lang (minder geschikt voor grote handen)
  • Iets gevoeliger voor roest dan VG-10 messen
  • Kleine serie met maar een paar modellen

 

Specification

Product Details
Type Knife
Category Knives
Series Masutani
Weight 136 grams
Details Blade
Steel Type Stainless steel
Type of knife Santoku
Steel grade VG-1
Hardness(Rockwell HRC) 60
Blade height 47 mm
Blade finish Nashiji
Origin of steel Japanese
Blade length 170 mm
Total length 295 mm
Blade Thickness (heel) 1.7 mm
Blade Thickness (centre) 1.7 mm
Blade Thickness (1cm from tip) 0.7 mm
Sharpening Double Bevel
View More
Details Handle
Handle Type Western (Yo)
Handle Material Pakkawood
Handle length 120 mm
Right or Left Handed Left- and Right-handed
UPC