Duurzame Producten

Helaas blijft de plastic afvalberg wereldwijd groeien. Gelukkig zijn er veel handige alternatieven waarmee je het gebruik van plastic in je keuken flink kunt verminderen. Zo help je mee aan een beter milieu.
Hieronder vind je een paar van onze favorieten.

Met deze producten verminder je het gebruik in je keuken en onderweg.

bijenwas bewaardoekjes

Bee's Wraps

Een ideaal alternatief voor vershoudfolie. De Bee's Wrap is een katoenen doek die is behandeld met bijenwas en jojoba olie.
Je kunt er mee inpakken en afdekken. Bewaar er kaas in of pak er het brood van je kind mee in. De warmte van je handen zorgt ervoor dat de doek makkelijk is te vormen.

silicone bewaarzakjes

Stasher Bag

Stasher Bags zijn zakjes gemaakt van hoge kwaliteit siliconen. Je kunt er van alles in bewaren en luchtdicht mee afsluiten. De Stasher Bags mogen vanuit de koelkast zo de magnetron in. Invriezen is ook geen probleem. Neem de Stasher bag naar je werk i.p.v een boterhamzakje.

Silicone Deksels

Vrolijk gekleurde of transparante siliconen afsluitdeksels in verschillende maten. Het soepele siliconen sluit een schaal of pan luchtdicht af. Geen gedoe meer met huishoudfolie. Siliconen kun je keer op keer gebruiken en is makkelijk schoon te maken.

verse groenten met foodhuggers

Food Huggers

Een halve ui of avocado bewaar je niet in huishoudfolie maar sluit je af met een Food Hugger. Deze siliconen ‘voedsel knuffelaars’  sluiten naast fruit en groenten ook potjes of verpakkingen af.

Rietjes

Plastic rietjes zijn straks verboden. Wij verkopen alleen rietjes die je kunt hergebruiken. Gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, glas siliconen en roestvrij staal. Alle rietjes worden geleverd met een borsteltje om ze na gebruik weer schoon te maken.

duurzaam bewaren

Lunchboxen

Beperk het gebruik van plastic boterhamzakjes! Gebruik voortaan een lunchbox. Die zijn er in verschillende kleuren, materialen en maten. Allemaal BPA-vrij. Ideaal voor brood, salades of yoghurt.

minder plastic water

Drinkflessen

Plastic flessen zijn funest voor het milieu. Er zijn al verschillende initiatieven om het gebruik hiervan te minderen. Verklein je eigen voetafdruk en gebruik een duurzame drinkbeker of fles. Voor warme en koude dranken verkrijgbaar! Ze zijn bij ons zelfs te customizen.

duurzame thermos flessen

Thermos Bekers

Wij zijn veel onderweg met zijn allen. Met de auto of openbaar vervoer. Een lekkere beker koffie of thee gaat er dan zeker in. Vaak lopen we nog even een koffietentje binnen en we vertrekken met een wegwerpbekertje. Neem vanaf nu je eigen thermosbeker mee en laat hem vullen.

duurzaam bewaren

Voorraaddozen

In voorraaddozen kun je etenswaren luchtdicht afsluiten en dus langer bewaren. Bijvoorbeeld koffie, pasta of cornflakes. Je kunt er ook kliekjes in bewaren en later op je werk opwarmen. De meeste modellen mogen ook in de magnetron. We verkopen ze van kunststof (BPA-vrij) en van glas.