- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
De Buyer Carbone Stalen pannen voor krokant bakken
- De buitenmaat van de pan is 32 cm
- Binnnenmaat van de bodem is 24,5 cm
- 3 mm dik
- 2 handgrepen
Professionele chefkoks weten het al jaren. Stalen pannen zijn de beste koekenpannen. De Buyer pannen zijn bestand tegen hoge temperaturen en hebben een fantastische warmteverdeling. Door de hoge temperaturen kan je het vlees dichtschroeien en grillen waardoor de vitaminen, mineralen en natuurlijk de smaak behouden blijven. Ze zijn geschikt voor alle warmtebronnen en kunnen zelfs gebruikt worden in de oven om zo vlees te laten nagaren.
Natuurlijke anti-aanbaklaag
De Buyer koekenpannen hebben geen anti-aanbaklaag. Deze laag krijgt de pan namelijk zelf bij normaal gebruik. De pan dient voor gebruik 3x ingebrand te worden en is daarna klaar voor gebruik. Hoe vaker je de pan gebruikt hoe beter deze bakt. De pan zal na een tijdje zwart worden en hierbij geldt hoe zwarter de pan hoe beter hij bakt.
De stalen koekenpannen worden gemaakt zonder gebruik van chemicaliën en zijn zelfs gezond in gebruik voor mensen met een tekort aan ijzer. Daarbij zijn ze compleet recyclebaar.
Dankzij de lange steel is deze pan goed te hanteren en wordt het handvat minder heet. Er zijn ook speciale beschermers voor om de handgreep waardoor je meer grip hebt en je handen beschermd worden.
De pan voorbereiden
Was de pan af in heet water en droog deze goed af. Doe een laagje plantaardige olie in de koekenpan en laat het 5 minuten koken. Giet de olie af en droog de pan af met keukenpapier. Doe dit nog een paar keer voor een mooie egale laag. Hoe zwarter de pan, hoe beter de anti-aanbaklaag.
Hoe maak je de pan weer schoon
Het onderhouden van een stalen pan is vrij simpel. Was deze nooit af met sop en ook niet in de vaatwasmachine. Een beetje water en een spons is genoeg. Daarna gelijk goed afdrogen met een doek of keukenpapier. De pannen moeten een beetje vettig blijven. De zwarte laag die ontstaat bij het inbranden zorgt voor een goede anti-aanbaklaag en deze moet er dus op blijven.
De pan grondig reinigen
Doe grof zout in de pan en verwarm de pan 1,5 minuut op hoog vuur. Gooi het zout weg en maak de pan droog met keukenpapier. Het zout lost aangebakken etensresten op en absorbeert geurtjes. Hierna de pan insmeren met olie en opbergen op en droge plek.
Specificaties
Product Details | |
Categorie | Koekenpannen |
Vaatwasmachine geschikt | |
Serie | de Buyer Carbone |
Gewicht | 2.71 kg |
Pannen Materiaal | |
Materiaal Pan | Plaatstaal |
Anti-aanbaklaag | |
Materiaal Handvat | ijzer |
Koud Greep | |
Bekijk Meer |
UPC | 3011245110321 |
---|