Op voorraad
€ 36,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd vanaf € 40 (daaronder € 4,95) Info
Prijs in spaarpunten: 720
Spaarpunten: 36
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

De Buyer Carbone Stalen pannen voor krokant bakken

  • Buitenmaat is 24 cm
  • Binnenmaat van de bodem is 18 cm
  • 2,5 mm dik

Professionele chefkoks weten het al jaren. Stalen pannen zijn de beste koekenpannen. De Buyer pannen zijn bestand tegen hoge temperaturen en hebben een fantastische warmteverdeling. Door de hoge temperaturen kan je het vlees dichtschroeien en grillen waardoor de vitaminen, mineralen en natuurlijk de smaak behouden blijven. Ze zijn geschikt voor alle warmtebronnen en kunnen zelfs gebruikt worden in de oven om zo vlees te laten nagaren.

Natuurlijke anti-aanbaklaag

De Buyer koekenpannen hebben geen anti-aanbaklaag. Deze laag krijgt de pan namelijk zelf bij normaal gebruik. De pan dient voor gebruik 3x ingebrand te worden en is daarna klaar voor gebruik. Hoe vaker je de pan gebruikt hoe beter deze bakt. De pan zal na een tijdje zwart worden en hierbij geldt hoe zwarter de pan hoe beter hij bakt.

De stalen koekenpannen worden gemaakt zonder gebruik van chemicaliën en zijn zelfs gezond in gebruik voor mensen met een tekort aan ijzer. Daarbij zijn ze compleet recyclebaar.

Dankzij de lange steel is deze pan goed te hanteren en wordt het handvat minder heet. Er zijn ook speciale beschermers voor om de handgreep waardoor je meer grip hebt en je handen beschermd worden.

De pan voorbereiden

Was de pan af in heet water en droog deze goed af. Doe een laagje plantaardige olie in de koekenpan en laat het 5 minuten koken. Giet de olie af en droog de pan af met keukenpapier. Doe dit nog een paar keer voor een mooie egale laag. Hoe zwarter de pan, hoe beter de anti-aanbaklaag.

Hoe maak je de pan weer schoon

Het onderhouden van een stalen pan is vrij simpel. Was deze nooit af met sop en ook niet in de vaatwasmachine. Een beetje water en een spons is genoeg. Daarna gelijk goed afdrogen met een doek of keukenpapier. De pannen moeten een beetje vettig blijven. De zwarte laag die ontstaat bij het inbranden zorgt voor een goede anti-aanbaklaag en deze moet er dus op blijven.

De pan grondig reinigen

Doe grof zout in de pan en verwarm de pan 1,5 minuut op hoog vuur. Gooi het zout weg en maak de pan droog met keukenpapier. Het zout lost aangebakken etensresten op en absorbeert geurtjes. Hierna de pan insmeren met olie en opbergen op en droge plek.

Specificaties

Product Details
Soort Koekenpan
Categorie Koekenpannen
Vaatwasmachine geschikt
Serie de Buyer Carbone
Afmeting 17.50 mm
Vorm Rond
Kleur Grijs
Gewicht 1042 gram
Pannen Materiaal
Materiaal Pan Plaatstaal
Anti-aanbaklaag
Materiaal Handvat Ijzer
Koud Greep
Bekijk Meer
Pannen Specificaties
Diameter 24 cm
Warmtebronnen Gas, Elektrisch, Keramisch, Halogeen, Inductie
Geschikt voor in de Oven
Pan Soort Koekenpan
Deksel inbegrepen
Hoogte Rand 4.20 mm
Dikte 3.60 mm
Totale lengte 440 mm
Binnenmaat bodem 175 mm
Bodem Diameter (onderkant pan) 170 mm
UPC 3011245110246