Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 315,00
Prijs in spaarpunten: 6300
Spaarpunten: 315
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • Gemiddelde levertijd 1 werkdag
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink
  • We ship worldwide info

Omschrijving

De Shizuku is onze favoriet van meestersmid Yu Kurosaki. De bijzondere hamerslag bewerking op het staal lijkt op regendruppels, daarom de naam Shizuku wat japans voor druppel is.

  • SG2 staal (63 Hrc)
  • Tsuchime afwerking
  • Heft van Rozenhout
  • Koksmes voor het snijden van vlees, groenten en fruit
  • Lemmetlengte 21 cm

Shizuku Serie

De Yu Kurosaki Shizuku zijn gemaakt van een van de hardste staalsoorten. SG2 is gemaakt van gesmeed poederstaal dat een veel fijnere structuur heeft. Het kan harder gehard worden en laat zich beter slijpen dan VG10 staal. Door de hoge hardheid (63 Hrc) is het staal wel iets broser. Een goede snijtechniek is wel belangrijk. 

Het lemmet heeft een distal taper wat inhoudt dat het lemmet dik begint en smal afloopt. Het mes is hierdoor steviger en ligt met een pinchgrip iets beter in de hand. 

Tsuchime 

Na het smeden wordt het staal bewerkt met hamer met een uniek patroon dat hij alleen voor deze serie gebruikt. Deze techniek heeft Tsuchime en ziet er niet alleen stoer uit. De gleuven die hierdoor vormen zorgen ervoor dat er lucht tussen het mes en voedsel komt waardoor het minder blijft plakken. 

Gyuto / Koksmes

Dit model is de Gyuto, de Japanse benaming van een koksmes. Het lange en brede lemmet zorgt ervoor dat dit mes geschikt is voor alle snijtaken. Zo snijd je hier net zo makkelijk vlees en vis mee als groenten en fruit. Het koksmes / gyuto is het belangrijkste model in een collectie.

Handvat van Rozenhout

Deze versie van Shizuku is afgewerkt met een handvat van rozenhout in de vorm van een achthoek (Octagon). Deze traditionele vorm geeft de meeste grip tijdens het snijden, zelfs met natte handen.

Een must have voor de kok die zelf snijdt

De Yu Kurosaki Shizuku is onze favoriete Yu Kurosaki serie. Het mes is stoer, mooi gesmeed en afgewerkt en snijdt moeiteloos. Een aanrader voor de kok die graag zelf slijpt en weet hoe hij met messen om moet gaan.

Beperkt leverbaar

Door zijn populariteit zijn de messen van Yu Kurosaki altijd beperkt leverbaar. Als meestersmid maakt hij zijn messen zelf en kan hij het werk dus niet uitbesteden. Daarbij is het lastig voor de smeden om aan rauwe grondstoffen te komen. We krijgen daarom elke maand maar een paar messen van hem. Wacht dus nooit te lang met beslissen want als een mes is uitverkocht kan het tot een jaar duren voordat we weer voorraad hebben.

Product Accessories

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Yu Kurosaki Shizuku
Gewicht 154 gram
Details Mes
Staal Type Roestvrij Staal
Soort mes Gyuto, Koksmes
Staalsoort SG-2
Hardheid (Rockwell HRC) 63
Lemmet hoogte 47 mm
Lemmet afwerking Tsuchime
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 215 mm
Totale lengte 365 mm
Lemmet Dikte (hiel) 3.2 mm
Lemmet Dikte (midden) 2.1 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.5 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Rozenhout
Heft lengte 128 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC

Beoordelingen (2)

  • 5
    100%
  • 4
    0%
  • 3
    0%
  • 2
    0%
  • 1
    0%
Heb je dit product?

Help andere met je ervaring!

  • (5)