2 - 3 Dagen
€ 253,00
Excl. BTW: € 209,09
Gratis verzending
meer Info
Voorbeelden
-
+
    Meer dan 3 stuks? Vraag hier een offerte aan
  • Gratis bezorgd
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden
  • Gemiddelde levertijd 1 werkdag
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink

Omschrijving

De Misono UX10 Gyutou combineert het beste van Japan en Zweden.

De Gyutou is de Japanse variant van het Europese koksmes. Het mes is geschikt voor alle snijtaken waaronder het snijden van vlees en groenten. Dankzij het lange lemmet kun je snel door grote hoeveelheden groenten snijden. Let wel op dat je de Misono niet gebruikt voor het hakken van kip en vlees met botten of bevroren voedsel. Dit zal het mes beschadigen. Met dit mes dien je goed te snijden en dus niet te wrikken of hakken.

De Geheime Messen van de Professionals

In de professionele kokswereld importeren ze al jaren. De Misono UX10 is een Japans mes gemaakt van het beste Zweedse staal. Dit staal staat bekend om zijn puurheid en de mogelijkheid om deze vlijmscherp te slijpen. De messen worden door Misono gesmeed tot 60 HRC Rockwell en met de hand geslepen in een 30/70 verhouding. Dat houdt in dat het mes aan de ene kant op een bredere hoek is geslepen dan op de andere kant. Dit zorgt ervoor dat ze het mes nog scherper kunnen slijpen namelijk tot 10-12 graden op de 30 kant en 20 graden op de 70 kant. Zo heeft dit mes de ultieme scherpte, heb je minder last van bramen en blijft het langer scherp.

Je Misono mes onderhouden.

Zelfs Misono messen worden na een tijdje minder scherp. Je kan ze goed onderhouden met een keramische aanzetstaal (aanrader) of een diamant staal (werkt ook goed maar is grover). Uiteraard raden wij het aan om de messen met een wetsteen te slijpen. Zo heb je meer controle over het slijpen en kun je het mes in zijn oorspronkelijke 30/70 verhouding slijpen. Dit houdt in dat je voor elke 7 slijpbewegingen aan één kant je er 3 aan de andere kant dient te doen. Dit maakt weer duidelijk hoe bijzonder het mes is en het slijpen op een wetsteen de beste optie is. Uiteraard kun jij bij ons het mes ook in de traditionele Japanse 50/50 verhouding laten slijpen. Het mes is dan ook makkelijker zelf te slijpen.

Leverbaarheid

We proberen altijd een aantal modellen op voorraad te hebben. Toch blijft de levering van Misono messen lastiger dan messen van merken zoals Kai of Miyabi. Dit komt door de hoge eisen die zij stellen aan de handgemaakte messen. De messen die op onze site staan zijn op voorraad maar neem voor de zekerheid contact met ons op door te bellen 020-6122824, mailen info@meesterslijpers.nl of te chatten hier rechtsonder. Wij kunnen je dan precies vertellen hoe snel jij je mes in huis hebt.

 

Specificaties

Details Mes
Soort mes Koksmes
Staalsoort Zweeds Roestvrij staal
Hardheid (Rockwell HRC) 60 Rockwell
Lemmet hoogte 4.3 cm
Materiaal heft Pakkahout
Herkomst staal Zweeds
Lemmet afwerking
Lemmet lengte 21 cm
Handgreep lengte 10.5 cm
Totale lengte 33.6 cm
Handgreep Breedte 23.68 mm
Lemmet Dikte (hiel) 1.98 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
Slijpwijze Aziatisch
Serie Misono UX10
Product Details
Categorie Messen
Soort Mes
Gewicht 165 gram

Beoordelingen (2)

Reviews over Misono UX10 Gyutou Koksmes 21 cm
Gemiddelde beoordeling: 2 beoordeling(en)
Totaal aantal reviews: 2
Schrijf je eigen review en help andere met hun keuze.
Plaats een review
Sorteer op:

Geef beoordeling

Wat vind je een PluspuntWat vind je een Minpunt
Stuur een foto van het product (max 1):