Op voorraad
€ 212,00
Excl. BTW: € 175,21
Gratis verzending
meer Info
Voorbeelden
-
+
    Meer dan 3 stuks? Vraag hier een offerte aan
  • Gratis bezorgd
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden
  • Gemiddelde levertijd 1 werkdag
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink

Omschrijving

Misono Carbon Gyutou mes uit Japan

De Gyutou is de Japanse versie van het Europese koksmes. Met een lang lemmet dat eindigt in een spitse punt is dit een mes dat je voor bijna alle doeleindes kan gebruiken. Of je nu een groot stuk vlees in stukken moet snijden of de groenten wilt klein snijden. Let wel op dat je met dit mes niet hakt of wrikt. Zoals met elk goed Japans mes is een goede snijtechniek belangrijk.

De Japanse kijk op Zweeds staal

De Carbon serie van Misono zijn gemaakt van staal met een hoog carbongehalte uit Zweden dat bekent staat om zijn puurheid. De Misono carbon messen worden met de hand geslepen op een 70/30 verhouding. Dit houdt in dat één kant van het mes rond de 10-12 graden wordt geslepen en de andere kant rond de 20 graden. Dit zorgt ervoor de het staal minder snel last krijgt van bramen en bot wordt.

Het Puurste Staalsoort

De Zweedse staalsoort staat bekend als een van de puurste staalsoorten. Bij de Misono Carbon serie heeft het staal een heel hoog carbon gehalte en een laag chroom gehalte. Hierdoor kan het staal beter en harder worden gesmeed en laat het zich nog beter slijpen. Ook het scherp houden van het mes gaat veel makkelijker dan bij messen met een lager carbon gehalte (roestvrijstalen messen).

Voor de liefhebber

Het nadeel hiervan is dat het mes snel meer liefde (onderhoud / verzorging) nodig heeft. Het snijden van voedsel met zuren zoals uien en appels kan ervoor zorgen dat het mes verkleurd of zelfs gaan roesten.

Dit is niet onhygiënisch maar niet iedereen vind dit fijn. De verkleuring tast het voedsel niet aan maar is een karaktertrek van het staal. Mocht het mes een roest laag krijgen dan is deze weer weg te polijsten bij een professionele slijper zoals de Meesterslijpers.

Hoe onderhoud je een Misono Carbon mes

Om het mes mooi te houden dien je het mes gelijk schoon te maken en goed te drogen. Voor de beste verzorging kun je het mes daarna insmeren met minerale olie.

Leverbaarheid

We proberen altijd een aantal modellen op voorraad te hebben maar de levering van Misono messen is wat lastiger dan messen van Kai of Miyabi. De messen die op onze site staan zijn op voorraad maar neem voor de zekerheid contact met ons op door te bellen 020-6122824, mailen info@meesterslijpers.nl of te chatten hier rechtsonder. Wij kunnen je dan precies vertellen hoe snel jij je mes in huis hebt.

  • Algemeen koksmes
  • Hoog Carbon gehalte

Specificaties

Details Mes
Soort mes Koksmes
Staalsoort Zweeds Carbon staal
Hardheid (Rockwell HRC) 61 Rockwell
Lemmet hoogte 4.9 cm
Materiaal heft Pakkahout
Herkomst staal Zweeds
Lemmet afwerking Glad
Lemmet lengte 24 cm
Handgreep lengte 10.5 cm
Totale lengte 37.3 cm
Handgreep Breedte 26.48 mm
Lemmet Dikte (hiel) 2.01 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
Slijpwijze Aziatisch
Serie Misono Professional Carbon
Product Details
Categorie Messen
Soort Mes
Gewicht 226 gram

Beoordelingen (0)

Reviews over Misono Carbon Gyutou Koksmes 24 cm Draak
Gemiddelde beoordeling: 0 beoordeling(en)
Totaal aantal reviews: 0
Schrijf je eigen review en help andere met hun keuze.
Plaats een review
Sorteer op:

Geef beoordeling

Wat vind je een PluspuntWat vind je een Minpunt
Stuur een foto van het product (max 1):