Bijl Slijpen
Bijl Slijpen
Er zijn allerlei soorten bijlen, die allemaal voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Je kunt hierbij denken aan bijltjes voor het hakken van bijv. groente, baklava of botten.
Groentebijltje Slijpen
Een groentebijltje komt in de meeste messenseries voor. Dit zijn bijlen die heel dun geslepen zijn zodat je snel en precies groente kan hakken
Slagersbijl / Bottenbijl slijpen
Voor het hakken van botten en grote stukken vlees zijn speciale bottenbijlen of slagersbijlen van bijvoorbeeld het merk Solea. Deze bijlen zijn vaak dik en zwaar zodat bij het hakken van botten de bijl niet beschadigd.
Slijpen van Bijlen | ||
---|---|---|
Baklava bijltje | € 7,50 | |
Groentebijltje | € 7,50 | |
Bottenbijl / Slagersbijl | € 14,00 |
Baklava bijltje
Voor het snijden van baklava hebben wij een special bijltje (Wusthof Gourmet 4688 20cm). Dit is een mooi, dun en toch sterk bijltje, die door ons van te voren extra wordt nageslepen om de baklava zo soepel mogelijk te snijden.
Bij het slijpen zorgen wij ervoor dat het snijvlak van een bijl zo recht mogelijk wordt en slijpen we onder een dusdanige hoek, dat de bijl weer vlijmscherp is en dit ook zo lang mogelijk blijft.