Ardennes Coticule

De slijpstenen van Ardennes Coticule zijn gerust bijzonder te noemen. Het zijn namelijk natuurstenen die worden gewonnen in een mijn in de Ardennen. De slijpstenen hebben bijzondere eigenschappen, die al eeuwenlang gewaardeerd worden.

De steen dankt zijn slijpende werking aan granaten, de kristallen die in de steen zitten. Deze slijpende deeltjes zijn afgerond, terwijl de slijpende deeltjes bij synthetische stenen puntig zijn van vorm. Hierdoor krijg je een bijzonder fijn slijpresultaat.

Er zijn twee soorten Belgische slijpstenen: blauwe en gele. De blauwe stenen zijn voor circa 20 - 30% opgebouwd uit granaten, de gele stenen voor 30-42%. Dat betekent dat de gele stenen sneller slijpen dan blauwe.

Een net zo belangrijk verschil is dat de granaten van de gele variant kleiner zijn dan de granaten van een blauwe steen. Een gele steen slijpt dus sneller en met een fijner resultaat. Deze gegevens gecombineerd met de zeldzaamheid van de gele stenen verklaart de hogere prijs van de gele coticules.

Tip! Wil je een nog fijne slijpresultaat bereiken met je Coticule steen? Gebruik dan talkpoeder in plaats van water.


Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

Niet gevonden wat je zocht? We kunnen bijna alles van Ardennes Coticule krijgen.
Neem contact met ons op
Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.