Bamix Keuzehulp

Vind je de beste Bamix Staafmixer voor jou

Welke Bamix moet ik kiezen?

In de loop der jaren heeft Bamix een aantal modellen op de markt gebracht. Aangezien alle machines er aan de buitenzijde hetzelfde uit zien, hebben we hier een simpele keuzehulp voor je gemaakt. Mocht je een vraag hebben die op deze manier niet beantwoord is, dan kun je ons altijd bellen, mailen of chatten.

1. Hoe krachtig moet een staafmixer zijn?

De Bamix staafmixers voor thuisgebruik zijn verkrijgbaar met drie verschillende motoren. Je hebt keuze uit 140, 160 en 200 watt. In vergelijking met staafmixers van andere producenten lijken deze wattages erg laag, want die pronken vaak met hogere wattage bijvoorbeeld 700 watt. Het wattage staat echter niet gelijk aan de kracht van de motor. De kracht van en staafmixer wordt bepaald door het aantal omwentelingen per minuut.

Sneller dan de concurrentie
Bij een Bamix van 140 watt zjin dit al 12.000 omwentelingen, de 140 watt variant maakt 14.000 omwentelingen en een variant met 200 watt zelfs 18.000 omwentelingen per minuut. Hiermee zijn de Bamix staafmixers ondanks een lager wattage toch een stuk sterker dan veel andere staafmixers.

De 140 en 160 watt machines liggen qua kracht redelijk dicht bij elkaar en zijn ideaal voor het hakken, mixen, kloppen, schuimen en malen van allerlei ingrediënten en je kunt er ook ijs mee crushen. Wel merk je dat jet met de 160 watt variant sneller het gewenste resultaat bereikt. Wil je er ook deeg mee kunnen maken, dan adviseren wij de machine met 200 watt. Deze maakt meer omwentelingen en heeft nog meer kracht!

 • 140 watt: Kan alle ingrediënten aan, ook ice crushing (12.000 toeren per minuut)
 • 160 watt: Sneller resultaat door hoger toerental (14.000 toeren per minuut)
 • 200 watt: Door het hogere aantal toeren beter geschikt voor deeg mengen (18.000 toeren per minuut)

2. Wil je een uitgebreide variant of alleen een losse staafmixer?

Bamix heeft vier verschillende samenstellingen gemaakt, namelijk de Mono, De Luxe, Swissline en de Superbox. Alle varianten worden uitgeleverd met minimaal 3 mesjes (het multimesje, de klopper en de gaatjesschijf). Hieronder staat uitgelegd waaruit elke samenstelling bestaat.

bamix mono staafmixers

Mono (zowel 140 als 200 watt)

 • Mengbeker 0.6 Liter met deksel
 • Normaal snoer (dus geen spiraalsnoer)
 • Wandhouder voor staafmixer
bamix deluxe staafmixers

De Luxe (alleen 160 watt)

 • Inclusief hakmolentje met uitneembaar mes
 • Normaal snoer (dus geen spiraalsnoer)
 • Kleine staande houder voor staafmixer
bamix swissline staafmixers

Swissline (alleen 200 watt)

 • Processormaalbak voor fijn hakken
 • Staafmixer met uitrekbaar snoer (spiraalsnoer)
 • Staande houder waar ook processormaalbak in past
 • Inclusief literkan
bamix superbox staafmixers

Superbox (alleen 200 watt)

 • Processormaalbak incl. powerdisk voor verkleinen van het bakje
 • Staafmixer met uitrekbaar snoer (spiraalsnoer)
 • Extra vleesmes voor het maken van bijv. tartaar
 • Staande houder waar ook processormaalbak in past
 • Incl. mayonaisebeker, 0.5 literkan een literkan met handvat
 • Incl. Bamix Slicy voor raspen, hakken, snijden en malen als een volwaardige keukenmachine

3. En niet te vergeten: welke kleuren?

4.Professionele Staafmixers?

Hoewel de normale staafmixers van Bamix al geschikt zijn professioneel gebruik hebben ze ook een speciale Gastro serie. Deze modellen onderscheiden zich door de spat- en waterdichte knoppen, spiraalsnoer en de langere steel.

 • De G1 heeft een normale lengte en is eigenlijk een uitgeklede M200 met spatwaterdichte knoppen.
 • De Gastro G2 heeft langere een steel van 19 cm
 • Gastro G3 een steel van zelfs 29 cm.

Hierdoor zijn ze moeiteloos te gebruiken in grote pannen van 10 liter of meer. De Gastro modellen worden geleverd met een wandhouder en 3 hulpstukken (klopper, multimes en mixer).

de professionele Bamix staafmixers

Terug naar alle Bamix staafmixers

Een aantal video's

De Accessoires

Hieronder leggen we precies uit wat je met alle accessoires kunt doen. Sommige onderdelen worden meegeleverd en andere kun je los aanschaffen. Zo maak je van je Bamix staafmixer een complete keukenmachine.

Het multimes

Multimesje

Het meest gebruikte mesje. Deze gebruik je voor het malen, hakken en pureren. Ideaal voor soepen, tapenades, smoothies en compotes.

Menger en Mixer onderdeel

Menger

Door zijn speciale vorm maakt hij alles licht en luchtig. Ideaal voor mayonaise, milkshakes, aardappelpuree, cocktails en wafelbeslag.

Klopper onderdeel

Klopper

Voor het razendsnel opkloppen. Ideaal voor slagroom, bechamel- en hollandaisesaus, sabayon en opgeklopt eiwit.

Klopper onderdeel

Vleesmes

Vlijmscherp mesje dat vezel-achtige substaties zacht en romig maken. Ideaal voor tartaar, zalmmouse, draderige groenten en confituur.

Slicesy

Bamix Slicesy

Met de Slicesy maak je van je Bamix staafmixer een echte keukenmachine. Met de 6 meegeleverde mesjes kun je nagenoeg alles snijden. Zo zitten er 3 raspen bij waarmee je fijne, medium en grove juliënne kunt snijden. Ook zitten er 2 plakjessnijders bij voor dunne en dikke plakjes. Als laatste zit er een dubbelzijdig mes bij waarmee je makkelijk ingrediënten kan hakken en malen.

Voor de Slicesy raden we wel een Bamix aan met een 200 watt motor. Hoewel de machines met minder watt wel met de Slicesy kunnen werken, zal deze het beste werken met een sterkere motor.

Bewaarbekers

Bamix kannen

Er zijn verschillende soorten Bamix bekers te koop. Zo heb je een model speciaal voor het vers houden van sauzen en een grote kan met handig schenktuit. Alle bekers zijn gemaakt van SAN wat een stootvast, onbreekbaar en hittebestendig (tot 150 graden) materiaal is. SAN bevat geen giftige stoffen en mag in de vaatwasser na gebruik.

Opberg standaards

Bamix Standaard

Originele standaards om je Bamix staafmixer veilig en netjes op te bergen.